Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

2015-10-02

Exempelbild

Sedelutbytet igång

Från och med den 1:a oktober gjorde de nya sedlarna intåg i den svenska handeln. Förutom de tidigare valörerna som byter utseende tillkommer det även en 200-kronorssedel. 500-kronorssedeln byts ut under nästa år.

Tips och råd

Lättaste sättet att bli av med sina gamla sedlar är att använda dem som betalningsmedel i butik. Men självklart kan vi på Lekebergs Sparbank hjälpa dig - som är kund i banken - med utbytet.

  • Vi byter inte in gamla sedlar mot nya, men vi tar emot dem för insättning på konto i banken under förutsättning att du kan styrka var pengarna kommer ifrån - i enlighet med Penningtvättslagen - samt att du har en giltig ID-handling.
  • Du behöver inte ha bråttom att byta ut dina sedlar. De gamla sedlarna gäller fram till den 30 juni 2016.
  • Vi rekommenderar att du laddar ner appen "Kolla pengarna", där information om sedelbytet finns. Appen har även en funktion där du kan scanna in sedeln och få valören uppläst.

Vi vill minska kontanthanteringen på grund av risk för rån och med anledning av det så förordar vi att man inte förvarar stora mängder kontanter hemma. Läs mer om alternativ till kontanter nedan via länken till våra digitala tjänster.

Mer information

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Lekebergs Sparbanks logga