Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Glad medelålders kvinna på kontor.

Lev ditt liv hela livet

När man är dryga 55 år gammal och är mitt i livet, har man - precis som alla andra - drömmar och idéer som man vill förverkliga. Man vet oftast vad man vill ha ut av resten av livet - dels under den yrkesverksamma delen som är kvar, men också av den delen som väntar när man gått i pension. Planera din tid och din ekonomi efter vad du drömmer om innan det är för sent. Våga prata med andra, man är sällan ensam om sina funderingar.

Och förresten glöm inte att leva i nuet!

Bra att veta & tänka på

50 procent av lönen vid pension?
Idag får alla ta ett större ansvar för sin framtida pension. Därför är det viktigt att du sätter dig in i hur det funkar och hur du själv kan påverka din pension. Gör pensionsprognosen på minpension.se.

Lägre skatt om du jobbar efter 65
Visste du att du betalar mindre i inkomstsskatt om du fortsätter att arbeta när du fyllt 65? Läs mer på pensionsmyndigheten.se.

Sälja eller starta företag?
Har du drivit företag i många år och vill avveckla dig själv från det? Eller har du fått tiden och idéerna till att starta nytt? Oavsett i vilken fas du är i ditt företagande, kan det vara bra att få vägledning. Du hittar mer information på bl.a. nyforetagarcentrum.com och almi.se.

Trappa ner din arbetstid?
Tänk på att kolla upp hur din pension påverkas om du går ned i arbetstid - både den allmänna, det du sparar själv och det du får i tjänstepension. Kanske har du även förmåner i ditt kollektivavtal som gör det enklare att trappa ner. Kolla med din chef eller HR-avdelning.

Spara till dina drömmar
Drömmer du om att få mer tid till resor, din hobby och familj? Kanske vill du bygga om hemma eller köpa fritidshus. Sätt mål för dina drömmar och gör en budget. Läs mer om budget på konsumentverket.se.

Fullmakter
Vem som helst kan ha behov av hjälp ibland. Att i förväg ordna så att en god vän eller nära anhörig har fullmakt att till exempel hämta mediciner, betala dina räkningar eller företräda dig i ditt bolag är en trygghet när något händer.

Det här kan vi hjälpa till med

Spara – månadsspara till pensionen och annat, hellre lite men regelbundet. Tänk också på att anpassa ditt sparande efter hur lång tid det är kvar tills du ska använda det. Hitta det sätt att spara på som passar dig och dina mål. Läs mer på våra sidor om spara.

Trygghet - Bland annat liv- och sakförsäkringar. Läs mer på våra sidor om försäkringar.

Annat boende – Vi reder ut hur det funkar att köpa/sälja, söka bolån, lägga bud, kontantinsats, amortering & hur du skattar för reavinsten. Läs mer på våra sidor om Bolån.

Ta kontakt med oss eller så kan Telefonbanken hjälpa dig. De finns på plats varje dag i veckan och du når dem på 0771-22 11 22.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Lekebergs Sparbanks logga