Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Mobilbanken Ung

Med mobilbanken ung kan tonåringarna hålla koll på pengarna, fylla på mobilen och skaka fram saldot. De kan även skapa egna sparmål och använda Lånkollen.

Så här kommer du igång med Mobilbanken Ung

1. Ditt barn har Internetbanken ung

Då kan du ladda ner appen direkt och logga in med Mobilt BankID, Mobilt SäkerhetsID, säkerhetsdosan eller samma kod som till Internetbanken ung. Sök efter Sparbanken ung i App Store eller Google Play.

2. Ditt barn saknar Internetbanken ung

Anslut Internetbanken ung till ditt barn i din egen mobilbank under Inställningar – Mobilbanken ung.

Du kan även ringa telefonbanken på 0771- 22 11 22 eller besöka oss på banken och intyga med antingen:

Muntlig fullmakt (pdf) eller Skriftlig fullmakt (pdf)

3. Ladda ner appen

Sök efter Sparbanken ung i App Store eller Google Play. Ladda ner appen och logga in med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID eller säkerhetsdosan.

Fördelar med Mobilbanken ung

Hjälp ditt barn att ha koll på och ta ansvar för sina pengar. I mobilbanken för ungdomar kan ditt barn skaka fram saldot, räkna på sina småutgifter och ladda sitt kontantkort. I appen visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån. Med banken i mobilen är det lätt att ha koll!

Nu kan du aktivera Mobilt SäkerhetsID och fler mobila tjänster för ditt barn, direkt i din egen mobilbank. Gå in under Inställningar – Mobilbanken ung

Nu kan barnen swisha med Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID och Swish kan enkelt beställas via vårdnadshavarens egen mobilbank. Mobilt SäkerhetsID är lika säkert som Mobilt BankID och ger barnet tillgång till internetbanken ung och de tjänster du valt att aktivera.

Läs mer om Mobilt SäkerhetsID

Beställ Swish

Koll på sina pengar

För att kolla saldot är det bara att skaka, istället för att hitta en bankomat eller fråga föräldrarna. Ditt barn kan enkelt se hur mycket pengar som finns kvar på sina konton och för att göra en överföring, är det bara att dra med fingret och släppa.

Ditt barn kan även sätta upp egna sparmål och döpa sparandet till målet. Ett bra sätt att lära sig spara!

Kort på kort

Nu kan ditt barn också ansöka om Kort på kort. Ditt barn kan designa sitt bankkort direkt i mobilbanken ung* med en favoritbild från mobilens fotoalbum eller ta ett nytt kort med mobilens kamera. För att ditt barn ska kunna designa sitt bankkort krävs förmyndares godkännande. Ditt barn ansöker om Kort på kort direkt i mobilbanken Ung.

*Pris 100 kr/godkänd bild.

Villkor för tjänsten

Pris

Mobilbanken ung är en kostnadsfri tjänst och kan användas till alla under 18 år. Kostnader från mobiloperatör för uppkoppling eller överförd datamängd kan tillkomma.

De vanligaste frågorna

Vem kan använda appen?

Alla privatpersoner som är kund i sparbanken och är under 18 år kan använda appen.

Vilka konton visas i mobilbanken ung?

I Mobilbanken ung visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån.

Vilka inloggningssätt finns för appen?

Det går att logga in i appen med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID och säkerhetsdosa. Mobilt BankID är det förvalda alternativet för identifiering i Mobilbanken Ung. Har du ett Mobilt SäkerhetsID väljer du det alternativet från listan. Det fungerar på samma sätt som Mobilt BankID. Du kommer åt Mobilt SäkerhetsID via appen Mobilt BankID. Mobilt SäkerhetsID fungerar bara i Swedbanks och Sparbankernas tjänster samt för Swish. Med Mobilt BankID kan du också logga in på myndigheter och företag.

Mer om Mobilt SäkerhetsID

Behöver du hjälp?

Under Hjälp i appen hittar du frågor och svar. Frågorna är sorterade i olika kategorier. Om du inte hittar det du letar efter, kan du söka efter nyckelord överst på sidan, som till exempel ordet ”snabb” för frågor om snabbsaldo. Under Hjälp finns även flera guider till mobilbanken.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Lekebergs Sparbanks logga