Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Girobetalning

Girobetalning är ett enkelt sätt att betala räkningar på - både till bank- och plusgirokonton. Du slipper stå i kö på banken eller posten och kan betala dina räkningar hemma i lugn och ro, när du själv har tid. När du ska betala fyller du bara i en betalorder som du stoppar i ett portofritt kuvert tillsammans med inbetalningskorten. Kuverten lägger du sedan i närmaste brevlåda.

  • Enkel betaltjänst
  • Bekvämt
  • Tryggt
  • Möjlighet till betalningsbevakning

Så här fungerar Girobetalning

Girobetalning kopplas till ditt Privatkonto eller Servicekonto i banken. Du får ett häfte med förtryckta betalordrar. När du ska betala fyller du i en betalorder och postar den tillsammans med inbetalningskorten. Det tar två till tre bankdagar från det att du postat kuvertet tills betalningsmottagaren har pengarna. Kan det bli enklare?

Betalningsbevakning

Om du vill att dina betalningar ska göras framåt i tiden kan du ange betalningsdatum på betalordern. Banken bevakar ditt uppdrag och betalar i tid. Du kan skicka in din betalorder i god tid innan betalningsdagen, bara du ser till att det finns pengar på kontot när betalningen ska göras.

Praktiska tilläggstjänster

Årssammandrag: Du får en sammanställning över dina betalningar med Girobetalning, Autogiro, Internetbetalning och Bankkort under året.
Betalningsspecifikation: Du får en redovisning av varje enskild betalning, som ingår i en betalorder, på ditt ordinarie kontoutdrag.

Pris

Girobetalning: 16 fria betalordrar per år, därefter kostar det 15 kr per betalorder.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Lekebergs Sparbanks logga