Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Låna till bostad

Hos oss kan du låna till ett hus eller en lägenhet oavsett om du går i flyttankar eller funderar på att renovera ditt nuvarande hem. Vi kan erbjuda de lån du behöver. Kontakta oss så tar vi tillsammans fram rätt lösning för dig.

Det är viktigt att du känner dig bekväm med din boendekalkyl. Ett bolån tecknar du på lång sikt, och då måste det finnas utrymme för såväl räntehöjningar som kostnader för underhåll. Därför bör du själv räkna noga på boendekostnaderna.

Vad krävs för att få låna

När du ansöker om lån hos oss gör vi en bedömning av din betalningsförmåga utifrån uppgifterna i din låneansökan. Vi tar också en kreditupplysning hos Upplysningscentralen och kontrollerar att du inte har några betalningsanmärkningar. Till sist gör vi en bedömning av bostadens värde, så att vi kan godkänna den som säkerhet. Utifrån just dina förutsättningar gör vi en individuell bedömning av hur mycket av bostaden som kan belånas.

Bolånet innebär att bostaden pantsätts som säkerhet för lånet.

Om du har inkomst eller tillgångar i annan valuta än svenska kronor kan valutakursen påverka lånebeloppet som ska betalas.

Amortering

Alla nya bolån över 50 procents belåningsgrad, det vill säga lån i förhållande till bostadens värde, ska amorteras. På belåningsgrad från och med 71 procent ska du amortera med minst 2 procent av total skuld varje år. Vid en belåningsgrad från och med 51 procent till 70 procent kan du tillsammans med banken komma överens om en annan amortering, dock lägst 1 procent, tills dess att belåningsgraden är 50 procent. Din fördelning på amortering och sparande anpassas efter din unika situation och framtida planer.

Lånelöfte​

Lånelöftet är ett löfte från banken om hur mycket du får låna för att köpa bostad, baserat på din nuvarande situation och inkomst.

  • Kostnadsfritt
  • Gäller i 6 månader
  • Du får veta hur mycket du kan låna och hur långt du kan gå i en budgivning
  • Söker du via internet kan du enkelt komplettera lånelöftet till en låneansökan.

Ansök om Bolån eller Lånelöfte

Ansök online om bolån för ditt husköp.

Ansök online om bolån för köp av bostadsrätt.

Ansök online om lånelöfte.

Kontakta oss och din rådgivare så svarar på dina frågor gällande bolån.

Mer information

Allmän information om bolån

Ett faktablad har tagits fram gemensamt av de banker som är medlemmar i Svenska Bankföreningen för att ge konsumenter en allmän information om bolåneprodukter.

Faktablad med allmän information om bolån

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Lekebergs Sparbanks logga