Hoppa till textinnehållet

Månadsspara – för ett roligare liv som pensionär!

Två dykare

Varje extra krona gör skillnad. Med rätt sparform kan du få ut ännu mer i pension.

Diagram som visar pensionens tre delar, staten, jobbet och eget sparande.

Räkna här

Hur mycket vill du ha i pension?

Här kan du se ungefär hur mycket du behöver spara till din pension. Tänk på att prognosen är en uppskattning och ingen garanti för din framtida pension.

Pensionsspara i fonder?

Ett investeringssparkonto (ISK) är ett praktiskt sätt att spara i fonder, utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser.

Illustration: Dator

Kom igång eller öka ditt sparande

 1. Välj hur mycket du ska spara

  När du har gjort uträkningen och bestämt dig för hur mycket du vill spara är det bara att sätta igång. Vi vet att alla har olika förutsättningar. Det är alltid bra att spara lite varje månad, även om du inte har möjlighet att spara hela det belopp som anges i beräkningen ovan.

 2. Öppna ett investeringssparkonto

  Ett investeringssparkonto (ISK) är ett praktiskt sätt att spara i fonder och aktier, utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser. Du öppnar det enkelt via vår app eller i internetbanken.

  ISK
  Öppna ISK i internetbanken
  Fler sparformer

 3. Pensionsspara i fonder

  För dig som inte har tid eller intresse att följa marknaderna kan en generationsfond vara ett alternativ. Då sköter vi förvaltningen åt dig. Vill du engagera dig mer har vi många fonder att välja bland.

Lär dig mer om pension

Har du koll på hur pensionen fungerar och hur du kan påverka den?

Lär dig mer om pension

Vill du ha hjälp?

Ring så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Öppet dygnet runt. Eller kom in på ditt närmaste bankkontor.

Illustration: Person med headset och dator

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. På grund av fondens sammansättning och de förvaltningsmetoder som används, så kan pengar som placeras i fonden både minska och öka kraftigt i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se.