Hoppa till textinnehållet

Här kan du bli Nyckelkund

Uppdaterat erbjudande till barn och unga

Vi har flera enkla banktjänster för barn och unga upp till 18 år för 0 kronor per månad. Nu har vi fyllt på vårt erbjudande med två tjänster: Näthjälpen som kan ta bort oönskat innehåll på internet och i sociala medier i samarbete med Affinion International AB och Kort på kort, en tjänst där man kan designa sitt bankkort i appen eller internetbanken.

 

Det är du som förälder som kan öppna konton och skaffa tjänster till dina barn. Om ni är två föräldrar behöver båda godkänna att barnet får banktjänster. Det är enkelt: Den av er som kontaktar banken intygar att den andre har sagt ja (muntlig fullmakt) till att barnet får banktjänster.

Behöver du hjälp? Då är du välkommen att ringa till oss så guidar vi dig. Ring 0585-817 00.

 

Erbjudande till barn och unga

Näthjälpen för barn och unga

 1. Spärra obehörig adressändring

  Med Skatteverkets tjänst Spärra obehörig adressändring kan du förhindra att någon obehörig ändrar din adress. När spärren är aktiverad godkänns bara adressändringar som görs med e-legitimation i Skatteverkets tjänster för Flyttanmälan eller Särskild postadress. Detta minskar risken för att någon använder dina personuppgifter för bedrägerier och id-kapning.

  Skatteverket – spärra obehörig adressändring

 2. Skaffa ID-kort hos Polisen eller Skatteverket

  Från 1 januari 2019 kan du inte längre ansöka om id-kort hos oss. Istället kan du vända dig till Polisen eller Skatteverket:

  - Du som är svensk medborgare kan ansöka om ett nationellt id-kort på Polisens passexpeditioner. Ett nationellt id-kort är även godkänt när du reser inom EU. 

  Läs mer på polisen.se

  - Du som är folkbokförd i Sverige och är över 13 år kan ansöka om id-kort hos Skatteverket. Skatteverkets id-kort är en godkänd id-handling i Sverige. 

  Läs mer på skatteverket.se

 3. Swisha ännu enklare med QR-koder

  Nu kan du betala och ta betalt med Swish genom att använda QR-koder. Du trycker antingen på kamera-ikonen på startsidan i Swish-appen, eller på ”Betala” och sveper ner kamera-ikonen. Håll telefonen framför QR-koden och se till att den syns i fönstret. Därefter godkänner du betalningen med Mobilt BankID, precis som vanligt. Du kan även skapa en egen så att andra kan betala till dig. Passar perfekt när du har en tillfällig försäljning eller loppis.

  QR-kod för Swish

  Skapa QR-kod